Eseményeink

„Hol Isten, ott szükség nincsen“ - Egy jól sikerült lelki nap margójára

Kürt és Érsekújvár csapata 2017. április 22-én, szombaton rendezte meg a fáradt lelkek megmentőjét, az elcsigázott kedvek felderítőjét és a felejthetetlen élmények támogatóját: a vezetői lelki napot. A kávé és a svéd asztalos reggelinek hála mindenki szeméből sikerült kiűzni az éjjel során befészkelődött álommadarakat, teret engedve így a kreativitásnak és befogadókészségnek.

Bővebben: „Hol Isten, ott szükség nincsen“ - Egy jól sikerült lelki nap margójára

Mesebeli buli!

Szombaton megnyíltak a Mesebeli buli kapui a nagyközönség előtt, Tündérkeresztanya nagy örömmel fogadta az érkező kicserkészeket az egész környékről. A buli megnyitóján Tündérkeresztanya elvágta a piros szalagot, ami azt jelentette, hogy indulhat a közös móka és kacagás. Vendégeink a sárgaköves úton lépdelhettek be egy elvarázsolt, csodákkal teli világba. Itt már várta őket a sok mesehős, akik mind-mind különleges játékokkal készültek, hogy megmutathassák, hogyan telnek mesés mindennapjaik.

Bővebben: Mesebeli buli!

Karácsonyunk

Ez évben úgy gondoltuk, rendhagyó karácsonyi csapatgyűlést tartunk, az adventi várakozásra helyezzük a hangsúlyt.

Bővebben: Karácsonyunk

Willy Wonka csokigyára és a kiscserkészek

(Megjegyzés: ez a történet elvitte az író fantáziáját és párszor nem a válós programokat fogalmazta meg, de a lényeget tartalmazza)

A cserkész csapatunk kiscserkészraja egy olyan csodálatos hírt kapott, hogy Willy Wonka újra kinyitja csokigyárát, ahova meghívott minket, mivel az ő régi munkásai kicsit ellustultak.

Bővebben: Willy Wonka csokigyára és a kiscserkészek

Laza Vezetői Hétvége azaz "LV7V"

 Két hete csapatunk vezetői végre lehetőséget kaptak egy kis kikapcsolódásra. Erre a célra tökéletes volt egy nagyon menő vezetői hétvége, ami Félben, valamint Pozsonyban (ez csak később derült ki) zajlott le.

Bővebben: Laza Vezetői Hétvége azaz "LV7V"

Amikor a szülő is szívesen táborozna... és táborozik is

Régen várt időpont augusztus első hete a Kürti 22-es számú Majer István cserkészcsapat életében. Nyári napsütés, suhogó falomb, körben felállított sátrak, tűzhelyen kondérban rotyogó ebéd...

A tábor egyik szegletében zászlórúdon függő tábori zászló, mely elárulja, hogy László király udvarában járunk. Minden van, ami kell egy királyi udvarhoz.  Király, Piroska hercegnő, lovagok, udvari bohóc, pap, apródok, virágszálak, erdőkószálók, udvari tanács és nem utolsó sorban a lelkes eledelesek.

Bővebben: Amikor a szülő is szívesen táborozna... és táborozik is