Bolondos Bohóchal őrs

 

Őrsvezető: Jávorka Orsolya, Kovács Dániel
Tagok: Balogh Máté, Danczi Rebeka, Kasnyík Fanni, Kanyicska Máté, Kollár Anna, Pintér Benedek, Šafranko Rebeka, Stégmár Titanilla, Vanya Kitti Katalin

Az elmúlt hónapok pillanatai

aaaaaaaaagyon rég jelentkeztünk, úgyhogy ez a mostani tartalmas olvasnivaló lesz a számotokra. Kezdjünk is bele!

Szóval, ahogy a múltkori beszámoló végén említettem, eljutottunk arra a bizonyos „februártizenegyedikére“, a Mesebeli bulira. Sok mesehős és rajtuk kivül még vagy 100 kiscserkész társaságában tölthettük ezt a napot. Kipróbáltuk, milyen az illemtan Hamupipőkével, próbára tettük izmaink erejét Popeinál, megtapasztaltuk, milyen is sárkányon repülni és nem utolsó sorban majdnem felrobbantottuk a kistermet Dexterrel. (Nem kell félni, nem volt olyan vészes a helyzet, csak kipróbáltunk pár kísérletet :) )

 

A hosszú, ám annál tartalmasabb nap után visszatértünk a megszokott szombati néha vasárnapi őrsikhez. Hogy azokon mi is történt? Könyvnek is ki lehetne adni ha leírnék mindent, így igyekszem kiemelni azt, ami a legjobban megmaradt az elmúlt hónapokból.

Volt, amikor fejlesztettük kitartásunk és ügyességünk, pl. próbáltunk pohárba fújni ping-pong labdát.  
    

Két játék között volt időnk arra is, hogy megtudjuk mért is színesek a kukák, hogy melyik szemetet hova dobjuk sőt, őrsin belül még szedtünk is szemetet. Egyszer a cserkészotthonunk hatáskörét is elhagytuk, és figyelmesen kerestük a számunkra érdekes dolgokat a faluban. Persze nem lehet mindig hagyni az agytekervényeket dolgozni, néha ki is kell kapcsolni. Így az egyik őrsin készítettünk ping-pong labda kilövőt, majd -természetesen egymás éppségére figyelve-  lenyomtunk pár csatát. Nem lehet azt sem kihagyni, mikor saját készítésű gyúrt sütinkkel kényesztettük a hasunkat.
     

Őrsünk életében történt egy szomorú dolog is. Az egyik őrsvezetőt, Danit sajnos májustól októberig nem fogjuk látni, mivel Cypruson fogja tölteni ezeket a hónapokat. Búcsúőrsi során átadtuk általunk írt és rajzolt üzeneteinket, kívánságainkat. Ami ott történt, az inkább maradjon őrsi titok. :) Érezd jól magad Dani!
Már nincs sok ebből a cserkészévből, de reméljük még tartalmas beszámolót fogunk tudni összehozni legközelebbre is!  

Helyzetjelentés

A december, mint ahogy másnál is, nálunk is sűrű volt. Őrsik, adventi hangolódás, karácsony. Az ünnepi szünet után már csak az új évben, 2017-ben találkoztunk.
                Külön kívánságra, az első őrsink társasjátékozással telt. Volt ott nagyon sok minden, különböző kártyák, két fajta Dobble, autós, lovas játékok, és egy tojásos jenga is. Elképzelni is nehéz, ugye?! :D Természetesen ilyen bulis őrsi mellé dukál a tea és a már hagyományossá vált popcorn.
                Másik összejövetelünkön megtudtuk, milyen ping-pong labdának lenni, kicsit fejlesztettük a memóriánkat, őrsileg összeraktuk és szemléltettük, hogyan is kell felöltözni tavasszal, nyáron, ősszel és télen....és persze futkostunk is kint egy keveset, hogy jobban csússzon az ebéd szombatonként.
                Ha ez nem lenne elég, egyszer a csotthonban még levélkavalkád is keletkezett. A szobáról szobára jártunk, mindenhol egy kis feladatot találtunk. Megtudtuk ki is volt Bi-Pi, lenyomtunk egy kő-papír-olló minibajnokságot, és kiraktuk csapatunk névadójának, Majer Istvánnak puzzleját is. 
                Ajj-jajj, majd el felejtettem. Képzeljétek...kaptunk meghívót A Mesebeli bulira. Mi, Bolondos Bohóchalak már alig várjuk, hogy eljöjjön az a bizonyos február 11. Hogy mi is lesz ott? Mi sem vagyunk benne teljesen biztosak, de beszámolunk mindenről, nem kell félni.
                Addigis szép napot, hetet mindenkinek! :)