Hogyan töltsd el a szombat délutánokat?

Csapatunk cserkészkorosztályú őrsei egy sziper-szuper rajprogramon vehettek részt a hétvégén.

Miközben mit sem sejtve játszottunk a cserkészotthon előtt, feltűnt egy rendkívül furcsa ember, aki mindenféle szórólapokat osztogatott nekünk, és figyelmeztetett minket, hogy csak olyankor olvassuk el azokat, amikor senki sem láthat meg bennünket. Ekkor mindenki megrökönyödésére előkerült egy nagyhangú úr és egy katona, akit később megtudtuk, hogy Dimitrijnek hívnak. Elfogták a szórólaposztogatót és felszólítottak bennünket, hogy menjünk haza, mert nincs itt semmi keresnivalónk és különben sincs jogunk a gyülekezésre. De nekünk eszünk ágába sem volt hazamenni, hiszen csak most érkeztünk.

Így hát büntetésből engedetlenségünkért ez az úr mindenféle értelmetlennek tűnő feladatokat bízott ránk, az elején még ezek mind viccesek voltak, de egy idő után már kezdtünk ráunni a dologra. Mire az összes levelet összeszedtük a cserkészotthon elől jött a katona és szétrúgta  a levélhalmokat, így kezdhettük az egészet előről. Mikor aztán továbbálltak a basáskodós emberek, mindenki előkapta a zsebéből a szórólapokat és közösen felolvastuk azokat, hogy megtudjuk, mi ellen tiltakozik az a furcsa fiatalember.

Megtudtuk, hogy mi történik Magyarországon, így mi is fegyvert ragadtunk, hogy harcoljunk a szovjet elnyomás ellen, a magyar zászlóból kivágtuk a szocialista eszméket szimbolizáló címert, hogy újra visszaállítsuk zászlónkat az eredeti állapotába. Alig hogy elindítottuk a mi kis forradulmunkat, máris jöttek a „ruszkik”, hogy megtorolják lázadásunkat. Kettesével vallatásra vittek bennünket egy hátborzongató helyre, szembe kellett néznünk a tényekkel, hogy az ÁVH emeberei valóban mindent tudnak rólunk és hogy nincs esélyünk ellenük míg meg nem erősödünk.

Így emlékeztünk meg az 1956-os forradalom hőseiről, akik életüket áldozták hazájukért, hogy leszámoljanak az elnyomással.

Végül elkészítettük a magyar zászló színeiben pompázó mécseseket, ami a forradalom lángját jelképezi számunkra, amit őriznünk kell és legfőképpen emlékezni mindarra, amiért őseink harcoltak.

Képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1766923653568552.1073741831.1745772722350312&type=3

Kasnyik Klaudia