Kócos Katica őrs

 

Őrsvezetők: Lebocz Dóra         Őrstagok: Fóti Dóra
  Kanyicska Zsófia      Fóti Klaudia
        Polák Ágnes
        Vörös Vanessa 
        Vörös Vivien 
        Zsemberi Mária
        Kliment Ramóna
 Archív       Ármai Eszter
         

Mesés május

Megérkezett május, s vele a várva várt jó idő is, aminek mi katicák nagyon örültünk, mivel sok időt tölthettünk a szabadban.

Bővebben: Mesés május

Titok a jelenben

Már nem kell sehová sem utaznunk, mert a titkot pont itt, a jelenben találtuk meg. Egy hatalmas, színes ládát, telis-tele finomságokkal. De az igazi kincs az, hogy mi tízen egy őrs lehetünk! A nagy felfedezést, amit még a tudós sem tudott megfejteni, egy piknikkel ünnepeltük meg.

Azóta pedig a valódi kincset, az őrsünket próbáljuk erősíteni, egymást minél jobban megismerni és egy cseppet belekóstolni a cserkészvilágba is. Rengeteget játszunk, nevetünk és persze dalt tanulunk, ahogy egy jó kiscserkészhez illik.

Nem feledkeztünk meg édesanyánkról sem, nekik egy csodaszép virágot készítettünk együtt. Kint a napsütésben, pokrócokon a parkban.. Hát kell ennél, több? :)

A Titok nyomában

A- z  elején nem is gondolunk volna, hogy a két középkori hercegnőnél ilyen bulis lesz az élet:

 

K- özösen haminaplót készítünk 

Ó- riási Titkot keresünk

C- saládi képet rajzolunk

O- kosan elcserélünk dolgokat, ami már nem kell nekünk

S- étálunk, de a dombon hamar megunjuk

K- émnőnek segítünk

A- ctivytizünk

T- élen, nyáron vidámak vagyunk

I- gazán jókat játszunk

C- sukott szemmel fűszereket kóstolunk

Á- llati jó szülinapi buliba megyünk

K- iscserkésztörvényeinket is tudjuk már

 

...MOST MÁR ÚJRA A JELENBEN! Vajon merre tovább? :)

Képzeljétek, időtutaztunk!

Végre sikerült befejeznünk a szerkezetet, most már használatra kész!
De nem akárhova vitt el a mi kis időgépünk minket. Először egyenest az őskorba repített Irmához és Vilmához, ahol megismerkedhettünk az ősemberekkel és egy csomó új dolgot tanítottak meg velünk. Elmondták, sajnos nincs náluk a Titok, amit keresünk, viszont volt egy térképdarabjuk számunkra, ami segít majd megtalálni azt. De már egyre kíváncsiabbak vagyunk, vajon mi is lehet ez a Titok, amiről senki sem tud és senki sem beszél.
A tudós és a felfedező továbbküldtek minket egy másik korba, ahol majd talán meglelhetjük, amit keresünk. Most a hercegnők birodalmába kerültünk, találkoztunk Mária és Izabella hercegnőkkel, akiknél talán ott lapul a kulcs a Titkunkhoz. Még teljesítenünk kell feladatainkat, hogy ezt kiérdemeljük tőlük, de már izgatottan várjuk a jutalmunkat.
Reméljük, hamar sikerül elérnünk a célt, a Nagy Titkot!

Új év, új katicák

A nyár végén már alig vártuk az első csapatgyűlésünket, hogy újra találkozzunk. Aznap pedig kiderült, hogy idén még többen leszünk. (juhúú!) Talán az egyik legjobb érzés az volt, hogy láttuk a lányokon, mennyire várják már az örsiket. Hát még mi!

Bővebben: Új év, új katicák