„Hol Isten, ott szükség nincsen“ - Egy jól sikerült lelki nap margójára

Kürt és Érsekújvár csapata 2017. április 22-én, szombaton rendezte meg a fáradt lelkek megmentőjét, az elcsigázott kedvek felderítőjét és a felejthetetlen élmények támogatóját: a vezetői lelki napot. A kávé és a svéd asztalos reggelinek hála mindenki szeméből sikerült kiűzni az éjjel során befészkelődött álommadarakat, teret engedve így a kreativitásnak és befogadókészségnek.

 

Miután megismerkedtünk, a délelőtt folyamán kiscsoportos foglalkozások keretein belül mélyedhettünk el egymás gondolataiban arról, hogy ki, milyen számunkra Isten. Rá kellett jöjjünk, hogy akkor sem bírtuk volna megtárgyalni a témát kerek egészében, ha egy hetesre szervezzük a lelkigyakorlatot. Egy érdekes előadást is tartogatott számunkra a délelőtt. Andruskó Gyuszi atyától arról hallhattunk, hogy milyen Isten-képekkel rendelkezzünk mi emberek, ki Ő, miként kereshetjük, hol találjuk meg és miért kell, hogy VIP-szerepet töltsön be az életünkben. Ahogy közeledett a dél, lelki éhségünk csillapítása mellett hasunk épségét is figyelembe kellett vennünk, a finom ebéd pedig minderről első osztályúan gondoskodott.

Az „elgondolkodtató“ szó talán nem is a legmegfelelőbb jelzője annak a feladatnak, hogy „írd le tíz perc alatt mindazokat az ajándékokat - a jótulajdonságaidat, amiket odafentről kaptál.“ Első ránézésre nem bizonyul bonyolultnak, azonban jobban belemélyedve megtapasztalhatjuk, hogy valójában atomfizikusok logikai eszmefuttatásainak nehézségével viaskodó feladványról beszélünk. Ebéd után meditatív sétára indultunk a kürtiek által csak „kanális-partnak” nevezett Páris-patak partján. Teréz anya Az élet himnuszának gondolatai segítettek befelé figyelni, felfedezni és megfogalmazni életünk értékeit. A séta után visszatértünk a cserkészotthonba, ahol ezúttal a másokban felfedezett ajándékokat, értékeket fogalmaztuk meg és írtuk a másik „tenyerébe”. A napot a kereső ifjúságért felajánlott szentmisével zártuk.

A vezetői lelki nap elérte célját: lelkileg megerősödve, szeretettel feltöltődve, vidám szívvel és a folytatás reményében köszöntünk el egymástól.

 

A szervezők nevében: Sárai Erika és Szendi Tünde