Mesevirág őrs

ŐV: Kanyicska Zsófia
SŐV: Sütő Anna
Tagok: Dobosi Anna, Fóti Dóra, Fóti Klaudia, Kanyicska Henrietta, Kurucz Anna Tulipán, Vörös Vanessa, Vörös Vivien, Zsemberi Marika

Télből tavaszba váltunk

 Végre elérkezett az a nap, amikor olvashattok pár sort a Mesevirágok közösen eltöltött napjairól. Így reméljük Ti is kicsit részeseivé váltok az őrsijeinknek. Olvassátok sok szeretettel! Nagy boldogság számunkra, hogy amilyen szuper programokat elterveztünk év elején, azok szépen lassan meg is valósulnak. Igyekszünk mindenre időt szakítani, sőt alig vártuk már a jó időt és a napsütést, hogy a kinti programjaink is elkezdődjenek!

De amíg az időjárás szomorkás, hideg és téli volt, addig mi is a cserkészotthonunk szobájának melegében töltöttük időnket. Úgy gondoltuk, hogy a közös faliújságunk már kicsit régi és „uncsi”, ezért kitaláltunk és elkészítettünk egy színes, virágos, szivárványos, fotókkal teli faliújságot. (nekem nagyon tetszik!)

A már szinte hagyományosnak mondható mesenézős programunk sem maradhatott el. Az olyan hideg téli napokon talán a legjobb elfoglaltság a Fel! című mesét megnézni. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Egy másik örsin volt egy ügyes vendégünk, aki egy szuper, gyöngyfűzéses kézművest tanított meg velünk. Csodaszépek lettek! :)

A sok-sok játék, kézműves mellett azonban nem hanyagoljuk el a cserkésztudásunkat sem, már tudjuk ki volt Majer István, hányas számú cserkészcsapat vagyunk és azt is, hogy ki a csapatparancsnokunk. Ha pedig „ég a palota, lángol az ablaka…”, pontosan tudjuk, milyen számot kell hívnunk. Ám, akkor sem esünk kétségbe, ha megkérdezik tőlünk a kiscserkészek két törvényét.

Azért nem, hogy azt hiszitek, hogy mi csak itthon tudunk szépet és jót tenni!Nem rég karunk egy meghívót a Trollrokinainkhoz és fergeteges trollnépi bulira. Persze ott sem volt hiány cikiságból, vidámságból, éneklésből és ölelésből. De sajnos az élete nem csupa cukor és Szivárvány, de mi bátrak voltunk és okosak is sikerült Pipacshercegnőt is mrgmentenünk. És újra folytatódhatott a cukiság, vidámság, éneklés és ölelés! De ez még mind semmi!! Képzeljétek a Mesevirágok attól a naptól kezdve igazi kiscserkészek, mivel megkalták a gyönyörűséges SÁRGANYAKKENDŐT!

Reméljük még ennyi, vagy sokkal több élmény fog minket várni a Mesevirágok kedvenc időszakában is, a tavaszban.

       Üdvözlettel a friss Kisgyerkészeink a MESEVIRÁGOK