Fantom Fecskék őrs (archív)


Varga Barbara
Gulyás Zsófi, Páczer Lilla, Sütő Bori,
Danczi Tamás, Jenei Tamás, Kovács Balász, Kovács Tamás, Zalacko Roland

Archív

Barátságos ünnepély

Barátsággal, és vidám szívvel indultunk útnak a négykerekű paripával Érsekújvár irányába. Hárman képviseltük a csapatunkat a cserkésztestvéreink csapatának alakulásuk 25. évfordulóján.

Bővebben: Barátságos ünnepély

Ki a fészekből!

Április végén került sor a Fantom fecskék őrsijére, fecske anyó rendíthetetlen szervezkedésének köszönhetőn. Egyik ifjabb fecsketársunk nem tudott hazarepülni, de egy másik, tapasztaltabb épp ezen a hétvégén tért haza a messzi délről. Az őrsire végül négyen gyűltünk össze. Átrepülőben még beköszönt nekünk egyik társunk, majd repült tovább trillázni. Szép verőfényes napsütés volt aznap, így nem a fészekben, hanem a zöld fűben kezdtük meg az őrsit. Néha egy kis füst szállt felénk, ezért füsti fecskéknek nézhettek az arra járók bennünket. A szokásos ima után fecske anyó megmutatott néhány alapállást a zöldfülű fecskéknek. Gyorsan a közepébe vágtunk a dolgoknak, mert fontos témát kellett megbeszélnünk. Eddig túlságosan hűek voltunk a nevünkhöz, ezen igyekeztünk ötletekkel változtatni. Röpködtek is a jobbnál jobb tervek, amiket még ebben az évben szeretnénk is végrehajtani, amennyit csak időnk engedi. Több részletet nem árulok el, majd úgyis meglátjátok. Az őrsi további részében elcsicseregtük kit merre sodortak az utóbbi hetek szelei, ott mi történt és ki merre tervez szállni a közeljövőben. Kiderült pontosan mikor is lesz a nyári tábor és milyen események várhatóak a következő hónapokban. Megkaptuk a lehetőséget, hogy a raj egyenruháját elkészítik nekünk. Biztos vagyok benne, hogy sokunk élni fog ezzel a lehetőséggel. Az őrsit imával zártuk, s mindenki hazarepült.

Zalacko Roland

 

Röpködő fecskék

Az egyik nap szalad a másik után. A Facebookon követjük egymás eseményeit, és szavazunk arról, hogy melyikünk tud részt venni a keresztúton, a Kőtésfesztiválon...ki tud bekapcsolódni a húsvéti locsolkodásba, és ki tud majd helytállni a már szervezésben levő csapattanyázásunkon. Különböző program, különböző emberekkel. Még jó hogy többen vagyunk, mert így egy-egy akción más-más emberünk tudja képviselni az őrsünket. Őrsi nevünket még ha akarnánk sem tudnánk meghazudtolni, röpködünk jobbról balra. Lehet hogy olykor úgy tűnhet, valóban csak fantomok vagyunk...de mi kitartunk, és amikor időnk és a körülmények engedik, imitt-amott megjelenünk.  Addig is itt egy fotó Barbiról és Lilláról, akik a Kőtésfesztiválon szorgoskodtak. 

Itt a tavasz

2016. február 7. Fantom Fecskék őrsi beszámolója

A mai őrsink elég spontán alakult ki, és talán pont ezért sikeredett annyira jóra. Az elején megbeszéltük, hogy mi történt, és mi fog történni a közeljövőben a cserkészcsapatunkban. Barbi mindenkinek kiosztott egy kis kártyát, ami a "szerepét" jelentette az őrsi ideje alatt. A szerepek a következők: Időmérő, Imavezető, Fényképész, Krónika jegyző, csodakártya kívánság (aki ezt kihúzza, annak teljesülhet minden vágya :) ). Az orsi végén kiegészítettük ezeket a kártyákat még pár szereppel, hogy mindenkinek legyen valami feladata. A többi kiskártya: online felelős, kajafelelős, játékfelelős, poénfelelős és őrsvezető.

Bővebben: Itt a tavasz

Pillanatképek decemberből és januárról.

Telefoncsörgés.

-Merre vagy?
-A vásárban a lángosos búdénál.
-Lángátadásig odaérek.
-Nagyszerű, mi már begyakoroltuk a dalocskát.

Önnek egy új SMS-e érkezett.
-Akkor holnap találkozunk a túrán.
-Okvetlenül. Melegen öltözzetek, hideg lesz.
-Nó para, viszünk teát.

Facebookos bejegyzés.
-Sziasztok! Kivel mi újság, merre mozogtok?
-Ó, rohanás van és vizsgaidőszak.
-Szilveszterezni Erdélyben voltunk, nemsoká megyek képzést tartani. Elszámolok, meg pályázok. Lilla mindenkit puszil, várja a legközelebbi találkozást.
-Mi szilveszterkor báloztunk, most meg melózok. De aztán januártól újra iskolapadot koptatok.

New share.
-Őrsi programként egy lelkigyakorlat? Ki csatlakozna hozzám Komáromba?

-…
-Nos?

 

 

A Fecskék összegyűltek

Már többen a Katalin-bálos ruháikat válogatták, a táncoscipőikről pedig a port törölgették...Négy fiatal meg egy meleg, a mézédes helyett citrom savanyította teát melengetett a kezük közt. Rég nem látták már egymást.

Bővebben: A Fecskék összegyűltek