Pitypang őrs archív

 

ŐV: Sütő Zsuzsanna
SÖV: Húska Sára
Tagok: Anyalai Vivien, Fóti Rebeka, Izsák Réka, Polák Zsófia, Szikora Lili

A Menyét-szerelem és az őrsi szellem

A Pitypang őrs, ebben a felállásban egy éve működik. Öt csodás pitypangleányt vezetünk ketten, és minden őrsi egy örömünnep számunkra. Folyton vidámkodunk, énekelünk, játszunk, sok-sok őrültséget összehordunk. :) Természetesen helyet kapnak a komolyabb beszélgetések is, tudjuk, hogy mindig számíthatunk egymásra. A következő cserkészévben sajnos már egyel kevesebben leszünk az őrsiken, mivel Zsófi pitypangszál messzebbre költözik, és így nem tud majd rendszeresen meglátogatni minket. Természetesen még így is pitypang-tag marad, csak már kevesebbszer fogjuk látni. Épp ezért úgy döntöttünk, csinálunk még egy nagy bulit így közösen!

Bővebben: A Menyét-szerelem és az őrsi szellem

A tavasz a mi évszakunk! :)

A tavaszi hónapok fantasztikusasn és élménydúsan teltek a Pitypangok körében.
 

Az 1. megmentési fázis

Az utóbbi két hónap nagyon-nagyon vidáman telt. Miközben sorban oldottuk a feladatokat, hogy minél hamarabb újra láthassuk Violettát, a mosolyt egyik pitypang-leány arcáról sem lehetett levakarni. Mindenki otthon, saját maga is azon ügyködött, hogy minél több jót tegyen, és így kiegyensúlyozzuk azt a sok rosszat, amit Camilla tesz (Violetta főellensége) Közösen is persze ezen dolgoztunk és közben sok érdekes dolgot megtanultunk. Kipróbáltuk, mi történik ha az almát sütőporba görgetjük és egy hétig úgy hagyjuk. Sajnos az eredményt már nem láthattuk, mert valaki közben kidobta, de biztos még egyszer megpróbáljuk. :) Volt hogy mesét néztünk, vagy éppen eljátszottuk a mesét. A tavasz közeledtével végre tudtuk szedni egy hatalmas ibolya csokrot is. A feladatok elvégzése után pihenésképpen pedig Sárinál gyűltünk össze és közösen egy nagyon-nagyon finom süteményt készítettünk. Persze ott is volt bolondozás, a színek és a testrészek összekeveredtek, nevettünk és játszottunk sokat. Az új megmentési akcióba pedig újult erővel tudtunk lépni. Nehéz út van még előttünk, de ennyi vidámsággal biztos hamar megbírkózunk vele! :) 

  

Ember, ember, December!

Furfangos, érdekes, nehézkes, kissé problémás, vicces hangulatú,
összhangszegény tevékenységekben álltuk a vihar szelét december elején.
Eljött hozzánk Szent Miklós, akinek megismertük csodás történetét,
majd megtapasztaltuk az ajándékozás örömét
és még világjáró körúton is részt vehettünk.
Esős időben papírhóembert kreáltunk,
s még a békeláng széthordásában is helytálltunk.
Januárban Violetta nagy gondjával találkozhattunk
s Ludmilla szörnyű varázslatába botlottunk.
Így az év elejére már a tevékenységeket büszkén a kezünkben tartjuk,
s a megoldásokat már a fejünkben tároljuk.

Ezúttal hivatalosan is Violetta 1. számú rajongóivá válhattunk!!!

Új őrsben régi emberek (is)

Szeptemberen a 3 éve működő Virgonc Delfin őrs nagy változásokon ment át. Fiúk és lányok elváltak egymástól két külön őrsöt alkotva. Én a leányok vezetői lettem és kaptunk egy új őrstagot is Szikora Lili személyében, így már lassan az összes idei 3. osztály leányzója egy őrsben van  Fiúk is lányok is örültek ennek a döntésnek, néha már elég nehéz volt megférniük egymás mellett. Így hát a mostani őrs egy nagyon menő csajos őrs lett és egy új segédőrsvezetőt is kapott, Húska Sárát.

Bővebben: Új őrsben régi emberek (is)

Belépés

Csiripeléseink