Aktuális

Nagyon Vadon, avagy a kürti cserkészek egy délutánja a csúzi „vadonban“


„Ha nem esett volna, nem is lett volna olyan jó!“ – foglalhatnánk össze röviden a kürti 22. Majer István cserkészcsapat májusi csapatkirándulását. Na de ne szaladjunk úgy előre, és ne is érjük be ennyivel!
33. Ennyien szálltunk fel – sárga- és zöldnyakkendősök – a Kürtre érkező, teljesen üres buszra, és indultunk Csúzra 2018. május 19-én, szombaton nem sokkal ebéd után. A nap hét ágra sütött, mi pedig izgatottak voltunk. +3. Ennyivel lettünk többen Fűrön. (Akkor mennyien is voltunk összesen? :D) A sofőr bácsi olyan jó fej volt, hogy miután elmondtuk neki, hova tartunk, kitett minket mindjárt a csúzi táblánál, a vadászházhoz vezető út elején. Megérkeztünk.

 

Bővebben: Nagyon Vadon, avagy a kürti cserkészek egy délutánja a csúzi „vadonban“

Jöjj hát állj a szivárványra, fenn a felhők szárnyán szállj...

Ha megszeretnénk tudni milyen is volt egy esemény amin nem vettünk részt először a hangulat az amire visszaemlékezünk és választ kapunk. Pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet. Így jellemzehetnénk a trolltanya lakóit, hiszen mindneki televolt boldogsággal a hétvégén. A trollok népe igazán a legsziporkázóbb, túlcsordulásig vidám, szeretetteljes család. Sokan vannak, sokat táncolnak, játszanak, még annál is többet énekelnek és hogy ne maradjon ki az érintés sem, a napjukba rengeteg ölelőperc belefér, ilyenkor mindenki megölel valakit és feltöltődünk :)

A messziről érkezett trollcsaládok nagy izgatottsággal ismerkedtek meg Pipacshercegnővel, de az egész színes nagyhajú társaság lenyűgözte őket. Ágas nem igazán csatlakozott soha a vidám és hangos pajtik partyjához, hiszen félt, hogy az ellenséges Bergeniek majd meghallják és megeszik őket. A Bergeniekről ugyanis tudnikell, hogy olyan badarságban hiszenk, hogy csak akkor lehetnek boldogok, ha megesznek egy Trollt. Épp ezért miután mindenki felkerült a trollfára saját boldogságnyomát otthagyva, Ágas tesztelte a távoli rokonokat vajon készen állnak-e egy esetleges bergeni támadásra. A kis trolloknak megkellett szerezni egy üvegcsét a Bergeniek mellől, ehhez bizony nagy bátorság kellett, de mindenkinek sikerült.

Másnap óriási tragédia történt, a trollok éppen a trolldalukat énekelgették vidáman, mikor a Bergeniek a semmiből felbukkantak bűzlött tölük minden, hangos ordításukkal beterítették az egész trolltanyát, és sikerült elrabolniuk Pipacshercegnőt. Ekkora káoszt már régen nem látott troll, nem is tudták hirtelen mihez kapjanak, a Bergeniek után rohantak. Ágas lenyugtatott mindenkit, majd csoportokban útnak indultak kiszabadítani Pipacsot. Mikor végre odataláltak Pipacs segélykiáltásait követve egy labirintuson kellett átjutniuk, hogy kiszabadítsák. A trolloknak szükség volt az eszükre, bátorságukra, gyorsaságukra, hiszen ha egy kérdésre nem válaszoltak időben a gonosz Bergeni már futott is elkapni őket. De hát persze trollban van az erő, Pipacsot sikerült kiszabadítani, és még a bergenieket is meggyőzték, hogy a boldogság egy öleléssel egy mosollyal pár szép szóval is elérhető, és senkit sem kel megenni hozzá, még csak megnyalni sem. Ahogy fokozódott a hangulat észrevették a trollok Ágason, hogy egyre inkább mosolyog és együtt örül ő is a többiekkel, még a színe is szép kékre váltott szürkéről. Ezt sok csodát ami egy nap történt megkellett ünnepelni bizony a trollnépi bulin, ahol olyan hangosak voltak hogy még Micimackó is bulizott a zenére a százholdas pagonyban.

Újra Vígkend? Igen!

 

Megszépült a ciglédi kegyhely környezete

2017. április 3-a és 8-a között a tavalyi év szeptemberében alakult Kürti Cserkészszülők Klubja (KCSK) kezdeményezésére megszépült a ciglédi kegyhely környezete. Téglás János polgármester a kezdeményezést támogatva biztosította az emberi erőforrást valamint a szükséges gépeket és szerszámokat. A munkát a KCSK tagjai irányították, és majd hatvanan voltak azok, akik hozzájárultak a ciglédi kegyhely megújulásához.

Bővebben: Megszépült a ciglédi kegyhely környezete

Csapattanya 2017

Egy napsütéses péntek délután csapatunk izgatottan várta, hogy megérkezzen a busz és elvigyen minket egy határtól nem messzi helyre, Hofburgba. Ez lett az idei csapattanyázásunk helyszíne. Végre! Gyorsan felpakoltunk, ülőhelyet kerestünk és már indultunk is. Szinte repült az idő és már el is jutottunk oda, ami hétvégén a közös otthonunk lett. Újra pakolás, uzsonna és már kezdődhetett is a játék!

Bővebben: Csapattanya 2017