Itt a tavasz

2016. február 7. Fantom Fecskék őrsi beszámolója

A mai őrsink elég spontán alakult ki, és talán pont ezért sikeredett annyira jóra. Az elején megbeszéltük, hogy mi történt, és mi fog történni a közeljövőben a cserkészcsapatunkban. Barbi mindenkinek kiosztott egy kis kártyát, ami a "szerepét" jelentette az őrsi ideje alatt. A szerepek a következők: Időmérő, Imavezető, Fényképész, Krónika jegyző, csodakártya kívánság (aki ezt kihúzza, annak teljesülhet minden vágya :) ). Az orsi végén kiegészítettük ezeket a kártyákat még pár szereppel, hogy mindenkinek legyen valami feladata. A többi kiskártya: online felelős, kajafelelős, játékfelelős, poénfelelős és őrsvezető.

 

Az ima után mindenki röviden elmondta, hogy mit szeretne az őrsiken csinálni, mit vár el ettl az évtől.

Az egész őrs megegyezett abban, hogy a természettel való kapcsolat egy kulcsfontosságú dolog. Úgy gondolom, mindannyiunknak fontos, hogy több időt töltsünk el a szabadban, játszva, énekeket tanulva, túrázással. Ezeken kívül elhangzottak még a hagyományápolás, maradandó dolgok alkotása (pl. egy jel a cserkészotthon falára) és a szervezés - legfőképpen a törzs segítségére lenni, amikor szükség van ránk. 

Az őrsi második részét máris a természetben tölthettük el, elsétáltunk a patakpartig, ahol Nindzsát játszottunk, majd a cserkésztábori élményekről beszélgettünk, azért, hogy azok is megtudják milyen lehet egy cserkésztábor, akik még nem voltak, pici betekintést nyerjenek abba, hogy milyenek az alvási, a wc-zési szokások, egy-egy esetben hogyan lophatja el egy másik csapat a zászlót, hogyan zajlik a főzés, stb. stb.

A játék és a beszélgetés után a következő őrsit tervezgetve visszavonultunk a cserkészotthonba, ahol imával zárult az őrsi megbeszélés.