Nagyon Vadon, avagy a kürti cserkészek egy délutánja a csúzi „vadonban“


„Ha nem esett volna, nem is lett volna olyan jó!“ – foglalhatnánk össze röviden a kürti 22. Majer István cserkészcsapat májusi csapatkirándulását. Na de ne szaladjunk úgy előre, és ne is érjük be ennyivel!
33. Ennyien szálltunk fel – sárga- és zöldnyakkendősök – a Kürtre érkező, teljesen üres buszra, és indultunk Csúzra 2018. május 19-én, szombaton nem sokkal ebéd után. A nap hét ágra sütött, mi pedig izgatottak voltunk. +3. Ennyivel lettünk többen Fűrön. (Akkor mennyien is voltunk összesen? :D) A sofőr bácsi olyan jó fej volt, hogy miután elmondtuk neki, hova tartunk, kitett minket mindjárt a csúzi táblánál, a vadászházhoz vezető út elején. Megérkeztünk.

 

 

Miután megbizonyosodtunk róla, hogy mindenki leszállt a buszról, menetelve, énekszóval elindultunk. Út közben magunkba szívtuk a virágzó bodza és hárs illatát, és a fejfedőt otthonfelejtő (ejnyebejnye!) kreatív cserkészeink kipróbálhatták, mennyire véd egy lapulevél a naptól. A csúzi vadászháznál már vártak bennünket. Roman, Marian és Robi, a 3 vadász, na és persze a 2 négylábú: Lara és Alan. Bemutatkoztunk egymásnak, szusszantunk egyet, majd a Jóisten áldását kérve játszottunk közösen a zöld fűben. Zsófi és Sári jóvoltából kiderült, hogy a legtöbben a csapatból a palacsintát és a pizzát szeretjük, és hogy a lányok nálunk inkább a kék szín kedvelői, mint a rózsaszíné.(Bizonyám! ) Így hát vidám hangulatban kezdődött a Nagyon Vadon-forgó, amely során Roman, a helyi vadász, kedves vendéglátónk bevezetett bennünket a vadászélet rejtelmeibe (végre megtanultunk, hogy az őz nem lányszarvas, a szarvas pedig nem fiúőz :D); Dórinak és Annának köszönhetően tökéletesítettük ritmusérzékünket és most már fejből fújjuk az Apacukát (ezt a videó is bizonyítja! ;); Tamás és Dani pedig ügyességünket rendhagyó módon próbára téve elevenítette fel tudásunkat az erdőről és lakóiról. Arra is volt időnk, hogy barátkozzuk Larával és Alannal, és hogy a kíváncsiak távcsővel nézzenek körbe a csodaszép tájon, a nagyok és bátrak pedig kipróbálják, milyen (nehéz) vadászpuskával lőni. Ennyi okossággal a fejünkben vágtunk neki erdei sétánknak, amely során Marian és Robi voltak a vezetőink. Láttunk vadetetőt, és elmentünk egy magasan álló, szép zöldre festett vadászleshez, ahova a vakmerőek fel is másztak egyenként. Gyönyörű látvány tárult elénk! Természetesen nem maradhatott el a csoportkép.

 

Az erdőn keresztül indultunk el a buszmegállóhoz. Izgalmas volt a fák, bokrok között libasorban bandukolni. Aztán megérkezett az égi áldás. És csak nem akart elállni. Persze egyre vizesebbek voltunk, és a sár is egyre nagyobb. De ez csak fokozta a hangulatunkat. A vadászháznál csatakiáltással köszöntük meg a vadászoknak az együtt töltött délutánt. Mire a buszmegállóba értünk, már nem számított, mennyire vagyunk vizesek. A sok pozsonyi jelzésű, valószínűleg egy esküvőre tartó kiöltözött autósnak vidám látványt okozhattunk, főleg, hogy mosolyogva integettünk nekik. És tényleg: „Ha nem esett volna, nem is lett volna olyan jó!“ Ráadásul most már biztosak lehetünk benne, hogy 36 cserkész tuti van a csapatban, mert ahogy Zsuzsi mondta: „Addig nem is vagy igazi cserkész, amíg meg nem ázol egyszer rendesen!“


A beszámolót készítette: Szendi Tündi, a kirándulás egyik koordinátora

Hozzászólások   

 
0 #1 Sport betting 2022-09-20 02:43
Mostbet: https://go.binaryoption.ae/vX0kOH offers betting on cricket, football, tennis, basketball,
ice hockey, and much more. The new games are displayed
under each game tab where you can click on the picture of the game and
start betting. In addition to this, there are fact games that are mostly virtual games where you can play against the software and
win big amounts. Some of the most loved fast games include Dungeon: Immortal Evil, Darts 180,
Lucky Ocean, and Penalty Shoot-Out. The fast games are
a great change from the betting and casino games
offered on the website.
Betting is also available on virtual sports and e-sports. You can access e-sports tournaments from all around the
world and bet on them from the website as well as the
app.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés