Tavasz

A tavaszunk gyorsan telt el, eredményesen és zsúfoltan. Őrsiket tartottunk, szemetet szedtünk és az országos akadályversenyen is képviseltettük magunkat. 

 

Az egyik tavaszi őrsit Dani tartotta. Kipróbáltunk pár érdekes kézműves technikát. Az egyik egy láthatatlan rajz volt, amikor is citrompótlóval festettünk egy képet, hagytuk megszáradni és ekkor eltűnt, de ahogy átsatíroztuk, láthatóvá vált a kép (többé-kevésbé). Ezen kívül gyurmából és hurkapálcából kellett építenünk egy olyan tartószerkezetet, ami megtart egy üres befőttesüveget. Ez elég szépen sikerült is. Látjátok? A fiúk is tudnak ám kézműveskedni! Az őrsi hátralévő részében pedig megbeszéltünk pár dolgot, főképp a nyári táborról.

 Következő alkalommal arról szólt, hogy hogyan állítottak csapdákat régen, és hogyan most; milyen csapdákat ismerünk, és hogyan készíthetjük el őket. Természetesen szóesett arról is, hogy tilos csapdákat állítani. Érdekes téma volt még az is, hogy hogyan kell rejtőzködnünk a szabadban, hogyan tudjuk a leghatékonyabban álcázni magunkat és más tárgyakat. A találkozó végén kicsit komolyabb témákról is szót ejtettünk, de ez maradjon köztünk.

 A további őrsiken az AKI-ra (Szövetségi akadályverseny) fektettük a hangsúlyt. A felkészülési tervet a mi, őrstagok készítettük és mi is tartottuk egymásnak. Volt elsősegély, gombák, gyógynövények, tűzrakás, cserkésztöri és még sok minden más. Nagyon jól éreztük magunkat és végre nem csak benn voltunk, hanem már kimerészkedtünk a szabadba is.