Egy november - több ŐV

Ebben a remek hónapban mi úgy egyeztünk meg a fiúkkal, hogy két csoportra osztódunk és minden csoport csinál egy őrsit .

Tamás

A saját szervezésű őrsink összegezve nagyon jól sikerült. Úgy éreztük, hogy a többiek is élvezték. Az őrsin többet csináltunk, mint amit elterveztünk, mivel szerintünk túl későn kezdtük el a szervezést. Ezen majd a jövőben javítani fogunk. A keret is jól sikerült, csak nem tartott az őrsi végéig, ez volt vele a baj. A feladatokat a többiek jól megtudták oldani. Ez nekünk nagy megkönnyebbülés volt, mivel egy kicsit féltünk hogy valamire majd nem fognak rájönni.
Az őrsi a kanális hídnál kezdődött, ahol Dani fogadta az őrstagokat. Innen a fejtörők segítségével eljutottak a csotthonba, ahol egy kicsit megijesztettük őket (ezt is utólag találtuk ki) majd nyilak segítségével az irodába vezettük őket, és rájuk zártuk az ajtót. Bent megnézték a prezentációt, és megint fejtörők segítettek nekik a kijutásban. Innen a vadászhelységbe mentek, ahol csomós játékot játszottunk. Ez után következett a beugró, majd az őrsi lezárásaként megbeszéltük, kinek mit jelent a szabadság, és ezt le is rajzoltuk. 

Patrik

Szerintem jó őrsit csináltunk, remélem mindenkinek tetszett - bár nem lehet mindenkinek a kedvében járni. Az őrsin először a jövőről beszélgettünk.  Szerintem ez egy elég érdekes téma volt mindenki számára. Érdekes véleményeket halhattunk és lehet, hogy valamelyik igaz is lesz. Utána mindenkinek kellet rajzolnia egy olyan dolgot, ami  szerinte lesz a jövőben, de még most nincs. Nekem nagyon tetszett az összes ötlet. Miután az összes rajzot megbeszéltük egy jót társasoztunk, ami arra szolgált, hogy még jobban bővítsük a szókincsünket. Ezzel ért véget az őrsink. 

Bálint

Az én örsimen sajnos késett az András, így egy kicsi csúsztunk, de nem volt vészes. Szó esett az aranysakálról: minő, mekkora, hogyan vadászik és milyen a falkában. Mindenkinek elküldtem csengőhangnak a sakálvonítást, aztán írtunk egy csatakiáltást és az indulónk is elkészült.

Így hangzik:

Hajnal vagyon szürkül még

aranysakál vonyit még

mert nem tudja mi jön még

mert nem tudja mi jön még

 

Ki az este vadászott

reggelre már kajázott

minden zsákmány elfogyott

a falka is jól lakott

mi nem rágtunk kenyeret

 vadhúst ettünk eleget

Köszönjük néked

óó jó urunk

hogy ételt

s italt adtál nekünk.

Áldd meg a mi minden napi kenyerünk.