Új őrsben régi emberek (is)

Szeptemberen a 3 éve működő Virgonc Delfin őrs nagy változásokon ment át. Fiúk és lányok elváltak egymástól két külön őrsöt alkotva. Én a leányok vezetői lettem és kaptunk egy új őrstagot is Szikora Lili személyében, így már lassan az összes idei 3. osztály leányzója egy őrsben van  Fiúk is lányok is örültek ennek a döntésnek, néha már elég nehéz volt megférniük egymás mellett. Így hát a mostani őrs egy nagyon menő csajos őrs lett és egy új segédőrsvezetőt is kapott, Húska Sárát.

 

Az eddigi két hónap őrsiei remekül teltek, majdnem az összes alkalommal maximális volt a létszám. Az őrs működése elején a közösségfejlesztésre és egymás megismerésére törekszünk leginkább. Az őrsi név kiválasztása kicsit döcögősen ment, de végül a Pitypang mindenkinek megtetszett. Bár voltak olyanok, akik szerettek volna még eléje valamilyen frappáns jelzőt is megegyeztünk abban, hogy ha majd ránk talál a tökéletes jelző, akkor eléje írjuk. Addig leszünk csak így. Pitypangok. Vidámak, sárgák, frissek.

Mindjárt az első őrsik egyikén megírtuk a szabályokat, amelyek a kellemes együttlétet szolgálják majd a továbbiakban. Kiemelném a bónusz 11. törvényünket, amely elősször hallatszott el, mikor megkérdeztem, hogyan kell viselkedniük a Pitypangoknak:
„Soha ne gyere büdösen őrsire!”
A lányok kedvenc törvénye lett, ezt az is mutatja, hogy az őrsire mindig tisztán és illatosan jönnek, olyan szabályokat viszont mint például „Ne vágjunk egymás szavába!”, vagy „Figyeljünk a vezetőinkre!” sokszor figyelmen kívül hagynak. Szóval ezen még egy kicsit dolgozni kell.

Mindenszentek alkalmával meglátogattuk a temetőt, mécsest gyújtottunk Krisztus keresztjénél, Szűz Mária szobránál és még fenn a Golgotánál is. Gyönyörű őszi napsütésben sétáltunk egyet és színes leveleket szedtünk, amelyekkel aztán ki is díszítettük törvényeink tábláját.

Megismerkedtünk a csokievős játékkal, ami náluk is nagy sikert aratott, mint minden csokiszerető embernél. Emellett megtapasztalták azt is, milyen ha igazán egymásra vannak utalva, milyen ha csapatmunkával kell megoldani az eléjük gördülő akadályokat. Itt aztán izzott a levegő, volt egymásra mutogatás, sértődés és békülés. Azt hiszem ehhez hasonló játékokat még fogunk játszani eleget. 

Úgy érzem mindenki komfortálódott már az új őrsben, egyre jobban megy a közös munka és szórakozás és biztos vagyok benne, hogy ez ennél csak egyre jobb és jobb lesz.

Üdvözlettel a Pitypang őrs nevében,

 

Sütő Zsuzsanna

 

U.i: písz and láv <3