A Kém-kaland

Bzony egy kém élete sosem egyszerű. A munkája bármennyire is izgalmas, mellette mindig nagyon veszélyes is. Mata Hari mégis az egyik legjobb kémnő volt a világon! És épp ezért sok ellensége is akadt. Besúgói elárulták neki, hogy vetélytársa, Dr. Kisasszony egy beépített kémet küldött az ő csapatába s ezt bizony nem hagyhatta annyiban! Egy csodálatos tervet eszelt ki viszont új kémekre volt szüksége, ezért egy toborzás nyitott meg,

 

Rengetegen jöttek, majdnem 50 új jelölt sorakozott fel előtte és mind a lelkesebb fajtából való volt! Voltak aprócskák is, amelyek tökéletes Surranó kémeknek valóak voltak, de jöttek nagy és erős jelöltek is, akik a közelharcban remekeltek. A képzés 7 részből állt és bizony minden jelöltnek teljesítenie kellett mind a hét feladatot.

A résztvevők megtanulhatták azt, hogyan kell pontosan továbbítani az információt, türelmüket egy nehéz drótpályán gyakorolhatták, figyelmességüket egy rejtelmes szobában tehették próbára majd pedig az izgalmas Bond ügynök vizsgáztatta furfangosságukat. Természetesen a testi erőnlét sem elhanyagolható egy kémnél! Jelöltjeink csúsztak a bot alatt, ugrottak a bot felett és francia kémtársunknál pedig egy veszélyes akadálypályát is teljesítettek – mind sikeresen! Az pedig már csak hab a tortán, hogy ejtőernyős kémünknél megtanulhatták, társaikat hogyan találják meg még az éj leple alatt is.

 

A kiképzés után jött aztán legnehezebb, végső feladat – leleplezni a kettőskémet! Mata Hari átadta az összes információt, amelyeket eddig sikerült megtudnia róla:

  1. A kettőském imádja a bolhapiacokat!
  2. Ha azt a szót hallja, hogy „IGEN”, ő szinte azonnal rávágja, hogy „Nem igaz!” Ugyanez történik akkor is, ha a „NEM” szócskát hallja. (Ez biztos valami régi, gyermekkori trauma miatt lehet.)
  3. Egy nagyon jó kémről van szó, aki sosem fedi fel magát, viszont! Ha egy bolhapiacra kerül, annyira elkalandozik, annyira megörül, hogy nem figyel az árulkodó jelekre.

Gondolom már ki is találtátok, mivel végződött a kiképzés. Bizony, Mata Hari egy óriási bolhapiacot rendezett, új kémjelöltjeit pedig megkérte, hogy a cserélgetés közben figyeljenek az árulkodó jegyekre, és leplezzék le kettőskémünket.

Hajjaj, hogy mekkora zsivaj keletkezett! A jelöltek üzleteltek, alkudoztak, a legjobb portékáért hangosan zajlott a vita. Persze nem feledkeztek el a kettőskémről, cserélgetés közben árgus szemekkel figyelték társaikat és nem hiába! Mikor Mata Hari elkiáltotta a megbeszélt jelszót (Kakukkfű!), a jelöltek hangosan ordítottak, hogy bizony Barbi a kettőském.

Mata Hari éktelen haragra gerjedt, hiszen róla soha el sem tudta képzelni, hogy becsaphatja őt. Már a kivégzésre akarta küldeni, mikor is Barbi szót kért.

- "Én igazán, de tényleg annyira sajnálom, rettenetesen megbántam már, hogy Dr. Kisasszonynak dolgoztam, nem pedig Neked. Annyira élveztem a kiképzést, nálunk ilyen sosem volt! Itt mindenki figyelt a másikra és a feladatok mellett pedig annyira jól éreztük magunkat. Kérlek, könyörgöm, kegyelmezz nekem! Bármit megteszek, csak hadd maradhassak a Te kémed!" 

Bizony Mata Harit nem olyan könnyű meggyőzni és aki már egyszer eljátszotta  a bizalmát, az sosem várhat jóra. Már épp hívatta volna a testőröket, de akkor különös dolog történt. A legapróbb kémek Barbi elé ugrottak saját testükkel védve őt. Mata Hari megenyhült ezt látván és arra is rájött, hogy Dr. Kisasszonyt csak úgy győzheti le, ha belső információkat szerez meg. Erre pedig tökéletes volt Barbi. Így hát megkegyelmezett, Barbi pedig megígérte, hogy minden információt elmondd neki az ellenséges kémcsapatról.

A végére már csak egy dolog marad hátra – a kém eskü. Minden résztvevő büszkén, és hangosan ismételte az eskü szövegét és megígérték, hogy sosem okoznak csalódást Mata Harinak. A bolhapiacon szerzett zsákmányukkal aztán útra indultak, hogy minél többet megtudjanak az életről, hogy megfigyeljék a szépet és a jót a világban. Induljatok Ti is!

Namaste!