Boldog bogyók

Egy újabb csodaszép vidám őrs keletkezett a csapatunkban. A régi Pitypang őrsöt felváltotta a Ribizli őrs, kibővültünk 4 taggal és nagyon boldogok vagyunk! :) Az elején még kicsit össze kellett szoknunk, és bevezetni teljesen új, nem cserkész őrstagunkat ebbe a csodálatos mókuskerékbe. Sokat játszottunk és csapatépítettünk. Jó volt, hogy mindig olyan sok kis ribizli volt az őrsiken. Az évünket saját kedvünkre tervezztük meg, rengeteg programot kitaláltunk amiket lassacskán sikerül is kipipálnunk. Például hatalmas buli amikor a lányok egy ijesztő bátorságpróbát készítettek az őrsvezetőnek. Nagyon sokat készültek rá, és szuperül sikerült! :) 

 

Elkezdtük megtervezni a saját őrsi zászlónkat! Sokat hímeztünk előtte, hogy ha majd már a zászlót hímezzük, igazán szépen nézzen ki. Mindenki nagyon belejött, még otthon is hímeztünk! Nagyon sok közös programunk volt a többi őrssel is, rajgyűlések, közös őrsik, zengett tőlünk a cserkészotthon. 

Nem rég eldöntöttük, hogy elmegyünk Kassára a Bakancspróbára, bár még elég fiatalok vagyunk mégis úgy gondoltuk, erősek vagyunk, simán kibírjuk a túrát! És ez így is történt! Bár az előkészületek elég stresszesek voltak, mégis sikerült legalább egy őrsit annak szentelni, hogy átismételjük a túrára való tananyagot. A lányok utána legalább két hétig otthon is csak a cserkészösvényt bújták, nagyon sokat készültek, tanultak és főleg nagyon-nagyon sokat izgultak. Aztán elérkezett a várva várt nap, felültünk a vonatra és röpke 6 óra múlva (tehát 6 óra visítozás, kupéban szaladgálás, ablakon kihajolás, "mondtam már hogy ülj le!" felszólítások tömkelege, társasjátékozás, "mersz vagy mersz" játék múlva) megérkeztünk Kassára. Mindenkinek új volt a város, nagyon izgatottak voltunk. A túrán aztán persze voltak elgyengülések - főleg mikor eltévedtünk -, de a lányok minden akadályt könnyedén és ügyesen vettek, és el is nyerték a 2. díjat! Hihetetlen nagy öröm volt ám a Ribizli őrsben, az őrsvezető néni pedig könnyekighatottan büszke rájuk. Úgy tűnik, egy összeszokó, talpraesett, ügyes-okos új őrs tűnt fel, és már alig várjuk, milyen kalandokat hoz még nekünk az élet. Hajrá Ribizli őrs! <3