Kivirít a kikelet, leveles lesz a liget

Az utóbbi két hónapban rengeteg mindent átéltek a Delfinek. Volt sok-sok őrsi, volt sok-sok játék, csapatgyűlés és még egy tanyázás is! Szóval hát részletezzük egy kicsit.

 

Mindjárt március második hetében csodás élményben volt részünk, amikor is az egész csapattal együtt színpadra álltunk, és egy dalt énekelhettünk el kedves kis falunknak. Olyannyira szuper dal volt, hogy még most, a túrán is azt énekeltük. :) Persze ki ne hagyjuk, hogy az ünnepség előtt volt egy kiváló csapatgyűlésünk is, ahol mi magunk nyomtattuk ki a 12 pontot, saját kokárdát készítettünk, és még a Pilvax kávéházba is beülhettünk egy teára. 

Következő márciusi porgramunk egy hihetetlenül jó tanyázás volt a tardoskeddi cserkészekkel. Egy egész hétvégét az 5 legendás őrzővel tölthettünk legendás programok közt. A gonosz szurok ellopta álmainkat, de a Delfineket kemény fából faragták ám! Sikerült visszaszereznünk őket, mégha ez Zsófika fél pár cipőjébe is került majdnem.

Húsvét hétfőjén minden Delfin-leányzó háza tája kacajjal, sikolyokkal és vízcsobbanásokkal telt meg. Nem kíméltek minket, tudták, hogy mi jól bírjuk a vizet. Igazi Delfinek vagyuuunk :) Természetesen nem maradt el a piros tojás, ne hogy azt higyjétek!

Egyik őrsin furcsa szerzet került közénk. Egy kicsit őrült, mégis akaratos katona, aki szerint túl gyengék vagyunk, ezért rendbeszedett minket. Megtanította, hogyan menetel egy igazi harcos, követnünk kellett sípja hangját és addig forogtunk jobbra, balra, előre, hátra, míg tökéletesen nem ment. A gyakorlat után mindannyian harcos delfineknek éreztük magunkat. :)

A kiscserkésztörvény kimondja, hogy mi szeretjük a rendet. Miután a katona rendre tanított minket, következő alkalommal mi raktuk rendbe falunkat. A Föld napja alkalmából a csapattal szemetet szedni indultunk. Nem kellett nagyon keresni, lépten-nyomon papírdarabokba és eldobott műanyagüvegekbe botlottunk. Mindannyian tudatosítottuk, hogy a szemetelés nem játék, és hogy muszáj jobban odafigyelnünk, mi esik ki a zsebünkből út közben. Az út végén már annyira elfáradtunk, hogy csak nagy nehezen tudtuk magunk után húzni a teli zsákokat. Viszont volt ám motivációnk! Tudtuk, hogy a cserkészotthonnál finom pizza vár minket. Ott úgy belaktunk, hogy sokáig csak a fűben bírtunk heverészni. Úgy éreztük, megérdemeljük. :)

Anyák napja alkalmából természetesen most is, mint minden őrsin, édesanyáinkra gondoltunk, és csodás ajándékot készítettünk nekik. Egyre kreatívabbak és kreatívabbak vagyunk. :)

Utolsó őrsink az egyik legjobb volt mind közül! Rejtélyes levél várt minket az asztalon, ami természetesen megint Vadóc Wendelintől jött. Egy érdekes rejtvényekkel teli játékot talált ki nekünk, amiben fel tudtuk használni a rovásírásról szerzett ismereteinket, a parittyás ügyességünket, csodás énekhangunkat és bizalmunkat őrstagjaink irtánt. (Csak hogy tudjátok, annyira szépen énekeltünk, hogy az elárusítónő még nyalókát is adott nekünk. Sajnálhatjátok hogy nem hallottátok :)
Az őrsi végén még egy feladat várt ránk. Megbeszéltük ugyanis, hogy felhívjuk a többi cserkész figyelmét arra, hogy ügyeljen a takarékosságra. Ezért apró kis kártyácskákat készítettünk, majd felragasztottuk a csotthon falaira - a mosdó felé egy olyat, hogy zád el a csapot, a 16 villanykapcsoló felé pedig 16-szor azt, hogy kapcsold le a lámpát, ha már nem használod.
Bár azt hinnétek, hogy több minden már nem fért bele ebbe az őrsibe, hát tévedtek! Hazaindulás előtt egy hatalmas bicikli versenyt is szerveztünk! A Delfinek csak úgy suhantak a járművükön. Olyan jól éreztük magunkat, hogy talán több őrsin megejtjük ezt a programot. :)

Múlt hétvégén végre kiszabadultunk a természetbe! Csapatunk egy kis túrát tervezett a Ciglédkébe. Képzeljétek, az összes Delfin ott volt és még egy vendég-delfin is! Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, bár a végére azért rendesen elfáradtunk. Ha érdekel, mit is csincsáltunk, lessétek meg Barbi beszámolóját.

Bizony, ennyi minden történt a Delfinekkel a legutóbbi bejegyzés óta. Ti sem hiszitek el, ugye? Sajnos lassan már közeleg a nyári szünet, de addig még megpróbálunk annyi minden jót belecsempészni a cserkészévbe, amennyi csak belefér!

Jó munkát!

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés