Újra együtt!

 Nem is olyan régen a fiúk félénken, anyukájuk kíséretében érkeztek a toborzásra, majd a nap végén tántoríthatatlan kiscserkész jelöltekké váltak. Pár őrsi foglalkozás után egy nagyszerű őrs lettek, a kürti csapat nagyhírű Szelíd kutyái. A sok nevetést és játékot követően a nem mindennapi gárda különvált, hogy teljes odaadással tudjanak készülni a régen kitűzött célra, a sárga nyakkendőre.

 

Szerencsére ez a fordulat nem változtatott a törekvéseken és a barátságukon. Ahogy már azt említettem, az új cserkészévben két kiscserkészjelölt-őrs rajtolt, hogy megkaparintsa a nyakkendőt. Az őrsi neveket nem véletlenül választották maguknak. A rendíthetetlen, vagány és nem utolsósorban oroszlánszívű legények lettek a Kardfogú tigrisek, és a rátermett, kalandra vágyó és mindenre elszánt legények és leányok az Ördögi baglyok. A hetek várakozással és élményekkel teltek, míg el nem jött a nagy nap, a karácsonyi csapatakció, ahol 8 kiscserkész tette le a fogadalmát, és a csapat többi tagja büszkén fogadta őket cserkésztestvérükké.  A célok és vágyak valóra váltak, de az út tovább folytatódott Az eltelt évek után a félénk és megszeppent kiscserkészek - bár már sárga nyakkendővel a nyakukban - újra jelöltekké váltak: cserkész jelöltekké. És most „újra együtt” van az őrs, ahogy cím is mutatja. A 2014/2015-ös cserkészévben a baglyok és a tigrisek közösen küzdenek meg a zöld nyakkendőért. Persze akadnak plusz segítőik is, mégpedig a Betyár kutya őrs  két tagja, így összesen kilencen sajátíthatják el a lovagok erényeit és a  cserkész minden tudását.

Zöld nyakkendő felé vezető út nem lesz könnyű, de ahogy Bi-Pi is mondta, „nagyon nagy lépés a siker felé, ha el tudjátok viselni a csalódást!”

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés