VígKend?

 

Kedves Cserkésztestvérünk, kedves Csapatvezetők!

 

Szeretettel várunk a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség regös hétvégéjére, amelyet
2015. október 9-11.
között rendezünk meg
Kürtön.

Ez a víg hétvége az előző regös hétvégékhez hasonlóan a néphagyományokról és azok megőrzéséről fog szólni, valamint régiónk és falunk értékeiről és hagyományainak megismeréséről. Ezen kívül lehetőség lesz találkozni sok-sok régi és új cserkésztestvérrel, barátságok köttetésére és kapcsolatok mélyítésére.

Kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi információkat!

           

Jelentkezési feltételek:
Alsó részvételi korhatár: betöltött 15 év.
Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 17., 24:00
Részvételi díjak: szeptember 17-ig (befizetéssel!) 11 €
                      szeptember 24-ig (befizetéssel!) 13 €

 Jelentkezni az alábbi link kitöltésével tudsz:  http://goo.gl/forms/wciEr8ob59

A családos cserkészek jelentkezését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk, ahol bővebb információkat kapnak a rájuk vonatkozó részvételi díjról, programokról és szálláslehetőségről.

A rendezvényre szövetségi rendezvények általános házirendje (szmcs.sk/hazirend oldalon elérhető) vonatkozik. 18 év alattiak csak kitöltött szülői beleegyező nyilatkozattal vehetnek részt. A VígKend-re szóló belegyező nyilatkozatot mellékeltük, kérünk, hogy nyomtassátok ki, írassátok alá és hozzátok magatokkal!

Érkezés: október 9., péntek este 18:00-ig
Távozás:
október11., zászlólevonás után, kb. 12 órakor

Helyszín: Kürt, Faluház és iskola épülete

Térképen az iskola, ahol a regisztráció lesz, a Faluház mellette jobbra található: https://goo.gl/JeBgts A foglalkozások a faluházban, valamint külső helyszíneken lesznek.

A helyszín vonattal könnyen megközelíthető Érsekújvár és Párkány felől is. Az út az állomástól a Faluházig gyalog körülbelül 15 perc.

Elszállásolás:

Szállás az alapiskola épületében lesz, osztálytermekben és tornateremben; derékaljon, hálózsákban. Kérjük, hozzatok magatokkal egy kisebb válltáskát/hátizsákot, ugyanis az iskola épülete napközben zárva lesz. Csak az esti táncház előtt, és takarodókor nyitjuk majd ki. Zuhanyzási lehetőség szombat este lesz a sportklub épületében. 

Étkezés:

Pénteken vacsorát hozz magaddal, tea biztosítva lesz. Vasárnap ebéd már nem lesz, ezért ha igényelsz úticsomagot, kérünk, jelöld be a jelentkezésnél.

Szükséges felszerelés:

Hálózsák, derékalj, papucs, tisztálkodási szerek, cserkészegyenruha, kényelmes cipő a táncházhoz, szoknya, blúz, ing, viselet; koszolható ruha és cipő (bakancs) a választható programokhoz; jegyzetfüzet, toll, némi zsebpénz a teaházra és a kézműves vásárra.

Ízelítő a programokból:

A hétvégén megismerkedhettek majd falunk néhány szokásával olyan programokon belül is, amelyekre a jelentkezési ívben külön kell jelentkeznetek.

Mivel Kürt híres a csodás bortermő vidékeiről, természetesen nem maradhat ki majd a szőlőhegyi látogatás, sőt, ha az időjárás engedi, még a szüret rejtelmeibe is betekinthettek. Emellett lehetőségetek lesz megtekinteni, hogyan is gondozzák az állatokat a kürti szövetkezetben, illetve egy nem mindennapi versenyben lehet részetek a kukoricaföldeken is.

Programjaink közt megtalálható egy borkóstoló is, amelyen kizárólag a 18. életévüket betöltött cserkészek vehetnek részt. Mivel a kóstoló a Strekov 1075 pincészet szervezésében fog zajlani minta bemutatásával, valamint hozzáillő sajtokkal és finomságokkal, ezért a részvételért + 6 €-t kell befizetni. Ennek a programnak a költségét a helyszínen, a regisztrációnál lehet kifizetni. A programon csak korlátozott létszámú cserkész vehet részt, ezért igyekezzetek az előzetes bejelentkezéssel. A borkóstolásra bejelentkezett személy köteles befizetni a díjat az esetben is, ha nem jön el a rendezvényre. A jelentkezés a rendezvény előtt egy héttel, vagyis október 1-ig visszamondható.

Ajánlott öltözék:

A zászlófelvonáskor és zászlólevonáskor a szabályos cserkészegyenruha viselete kötelező. A hétvége többi részén lányoknak ajánlott a szoknya, esetleg népviselet viselése, fiúknak nadrág inggel; vagy cserkészpóló cserkésznyakkendővel. Kirívó színű, nem cserkészjellegű póló, trikó viselése nem megengedett!

A választható programokra hozzatok magtoknak ahhoz illő ruházatot (pl. koszolható ruha).

A részvételi díj befizetése:

  1. Átutalod Szövetségünk bankszámlájára:

Számlaszám: IBAN: SK96 0200 0000 0000 05430122 BIC/SWIFT: SUBASKBX /VÚB, a.s./. Az üzenet részbe írd be a teljes neved és a megadott „variabilný symbol”-t!

Variabilný symbol: 151009xxyy – ahol a két x helyére írjátok be csapatszámotokat, a két y helyére pedig, hogy hány személyre fizettek. Ha szükséges, akkor a számot töltsétek fel nullákkal, pl. a 2. sz. Jókai Mór cscs. 5 emberre fizet, tehát: 1510090205).

  1. Befizethető személyesen a központis irodában, esetleg az Országos Métabajnokságon, Léván.

Befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni. Nyomós indok esetén van lehetőség egyéni elbírálásra, ebben az esetben a Központi Iroda elérhetőségeire 2015. november 15-ig elküldött írásos kérvény esetén a Szövetségi Cserkésztanács 2008/V/7 számú döntése értelmében a befizetett előleg 50%-a téríthető vissza.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keress meg bennünket az alábbi elérhetőségeken:

e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

mob.: 0917058164 (Sütő Szilvia), 0918 231 105 (Sütő Zsuzsanna).

Továbbá légy résen és kövesd az akció előtti felhívásokat, reklámokat Szövetségünk honlapján, csapatunk honlapján  és a Facebook-on is!

Szeretettel várunk!
Jó munkát!

A szervező csapat nevében:

 

                                                 Sütő Szilvia                                        Csémi Szilárd - Kismedve
                                              csapatparancsnok                                         ügyvezető elnök