Állati jó buli!

Magával ragadott már a dzsungel őrült hangulata? Szereted a vízesés csobogásának megnyugtató hangját? A madarak és különféle állatok muzsikáját? Akkor ugye nem hagytad ki a Dzsungel zsúrt? Óriási hiba lett volna!

 

Balu és Maugli szétküldte a meghívókat a nagy megleptésbulira. De nem csak az állatok hivatalosak a nagy eseményre, Bagira szülinapját a falusi embereknek is ünnepelni kell, hisz nagy barátságban vannak.

A két szervező már nagyon várta a vendégeket, akik sokan el is jöttek a dzsungel összes törzséből. Dehát Bagira szülinapját 100-as létszám alatt nem is lehet ünnepelni. Már jelen volt mindenki a vendéglista ellenőrzésekor, de jajjajj, mi derült ki? A két mafla közül egyik sem szervezett, semmit.

-          Maugli, akkor most mond is el a vendégeknek, hogy hogyan fog zajlani ez a buli.

-          De miért pont én, ha te szerveztél mindent?

-          Nem, összekeversz magaddal. Rád bíztam a szervezést.

-          Ajjaj, hát akkor két lehetőség van: megesszük a sok banánt, amit a majmok már elhoztak nekünk és Bagira szomorú marad, vagy együtt megszervezzük.

 

A buli természetesen nem maradhatott el. A lelkes, szorgos és segítőkész buliznivágyók kedve ekkor sem lankadt és teljes erőbedobással nekiláttunk a munkálatoknak. Ahhoz persze, hogy folyékonyan haladjon a munka, meg kell ismernünk egymást, így nagy káoszt alkotva kántáltuk egymás nevét a dzsungel vad rengetegében.

A párduclánynak nem akármilyen ünnepséget gondoltunk ki! Kával, a kígyóval meglepetés-dobozt készítettünk, tele a jókívánságainkkal. A farkasokkal, Akelával és Akelínával információkat gyűjtöttünk Bagiráról és versenyeztünk, ki ismeri őt jobban. A bulizós majmoknál a csudijó táncot tanultunk meg, Baluval pedig egy dallal készültünk neki, ahol az ősi dzsungel hangját próbáltuk felidézni. Ez persze nem volt elég, mert ha Csill, a keselyű nem mutatta volna meg trükkjeit a gyors dekorációhoz, nem lett volna ilyen látványos a meglepetés.

Míg mi megtöltöttük bendőinket, Maugli elrohant elrejteni az ajándékot Bagira elől. Miután teli volt pocakunk épp a Sámán meséit hallgattuk, mikor Balu szólt, hogy Maugli eltűnt az ajándékkal. Na hát ezt nem hagyhattuk annyiban, ígyhát csoportokban elindultunk megkeresni őt. Utunkon szereztünk üvegcséket a jól teljesített feladatért, amit a Sámán összekevert, és mikor megitta, meglátta merre lehet Maugli. Most már semmi nem állított meg minket Bagira megköszöntéséhez. Mikor összegyűltünk és odahívtuk őt bekötött szemmel, nagyon meglepődött és igazán örült az ajándékainak, a tortának, a jókívánságoknak, a kis rajzos albumnak - amit a legkisebb vendégektől kapott-,  az éneknek és a kis táncocskának, amire együtt buliztunk. Végtelenül hálás volt, hogy ennyien azon fáradoztunk, hogy neki boldog legyen ez a nap.

 

Fontos, hogy minket is ilyen igaz és gondoskodó barátok vegyenek körül életünk során, akik kérés nélkül teljesítík vágyainkat. Arra gondoltál, hogy lehet épp Bagira buliján találtál rá a tiédre? 

 

(Laczkó Dóra)